Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro
Sunteti aici:  Home  Municipiul Info utile - municipiu Economia

ECONOMIE

În timp, municipiul Câmpia Turzii a devenit deosebit de atractiv pentru investitori. În prezent, un numar mare de agenti economici au ales municipiul nostru pentru a îsi dezvolta afacerile. Domeniile în care activeaza sunt: industria metalurgica si ceramica, automatizari industriale, industria textila, constructii civile si industriale, transporturi de marfuri si persoane, agricultura (legumicultura, pesticide), comert si servicii. Dupa 1990 s-a extins considerabil libera initiativa, s-a revitalizat potentialul tehnic si tehnologic al multor unitati. Dezvoltarea relatiilor de parteneriat cu firme din strainatate, sporirea investitilor, îmbunatatirea managementului fac din municipiul nostru unul dintre cele mai importante centre de afaceri din aceasta parte a tarii. În prezent exista 1133 de firme care dezvolta activitati economice si 385 persoane fizice autorizate. Atuurile cu care Câmpia Turzii se prezinta în fata investitorilor si a partenerilor de afaceri sunt legate de puterea economica a municipiului prin prezenta unui agent economic industrial metalurgic traditional cât si a unui centru de afaceri care fac posibila cresterea bunastarii si dezvoltarii comunitatii în care traim.

INDUSTRIE

În industria metalurgica muncesc 3600 de anganjati având cea mai mare pondere din zona de ocupare a fortei de munca.

AGRICULTURA

    Din punct de vedere geografic, municipiul nostru este asezat într-o zona favorabila culturii cerealelor si a legumelor. Din suprafata de 1344 ha teren arabil, 1183 ha se lucreaza sub forma asociativa, iar 161 ha se lucreaza în mod individual în gospodariile populatiei.     Exista 4 mari asociatii agricole cu personalitate juridica si o asociatie familiala.

SERVICII

    O deosebita extensie au cunoscut serviciile catre populatie. Existând un plan de dezvoltare durabila la nivelul localitatii a activitatilor economice si sociale, regiile autonome si societatile comerciale subordonate Consiliului local s-au transformat datorita cresterii volumului de investitii si a îmbunatatirii managementul.

COMERt

    Câmpia Turzii este caracterizata printr-un comert bine structurat : 2 piete agroalimentare si industriale PIAtA UNIRII si PIAtA MICa, un OBOR si reteaua de magazine private care desfac o diversitate de marfuri. Municipiul nostru este un centru de aprovizionare si pentru localitatile limitrofe în special cu produse din unitatile: PLUS DISCOUNT S.C.S, PROFI, HENKEL, BEMA, BONDOR ALIMENT, FAMILLY, REMO, PERSE, VIVAL, DORA, CELESTE, JOLY, HAPY-ZONE, POLIANA, TOMI, CAMPAN - BAZAR, LIA, OLIVIA, DESREF, EUROCONSTRUCT, AMIC, DOMO, ZASS, ROMBIZ, MODENA, ROMANA, CASA PERDELELOR, LAURISI, CASA AUTO - reprezentanta HUNDAY, IRINA, EMA CRIS, CRISTINA, 21 IRIS, SE-CO, MAGNOLIA, FLORES, REAFARM, FARMAVET, ANIFARM.

ZONA INDUSTRIALa REIF

Fiind un centru urban cu valente importante, municipiul Câmpia Turzii îsi consolideaza în permanenta functiile, existând preocupari majore pentru o dezvoltare continua a zonei. În acest sens, pe o suprafata de 44 ha, este în curs de amenajare o zona industriala, unde vor fi date în folosinta birouri pentru servicii, infrastructura si hale industriale. Investitorii interesati sunt în marea majoritate straini, care activeaza în domenii precum: constructii de masini, subansamble electrice si împachetare produse cosmetice, industria produselor alimentare si servicii catre populatie.

CENTRUL ZONAL DE AFACERI

    Ca urmare a unei activitati intense economice si comerciale, în anul 2002 a luat fiinta Centrul Zonal de Afaceri Câmpia Turzii din care fac parte întreprinderi mici, mijlocii si întreprinzatori particulari ce acopera toate domeniile economice. Societatile dezvolta relatii comerciale cu parteneri de afaceri români si straini, participa la misiuni economice, la târguri si expozitii nationale si internationale, se ocupa în permanenta de calificarea si reconversia profesionala, contribuind la crearea de noi locuri de munca. Automatizarile industriale sunt reprezentate de C.B. ELECTRIC S.R.L. care produce aparatura electronica industriala si executa montaje mecanice si electromecanice.  S.C. GENTILIA CONSTRUCT S.R.L. realizeaza de la lucrari mici de finisaje interioare contractate in subantrepriza, la lucrari de mare anvergura avand postura de antreprenor general fiind un jucator important pe piata, Feroconstruct Inox produce tabla cutata, tabla acoperis, confectii metalice inox si fier forjat Extinderea orasului în domeniul urbanistic impune si dezvoltarea societatilor de constructii civile si industriale: S.C. ANCO CONSTRUCT S.R.L., S.C. TUDOR CONSTRUCT S.R.L., RIANI 8 S.R.L., CASA CONSTRUCT S.R.L., ASON CONSTRUCT S.R.L., DESREF S.R.L., S.C. INTEROIL S.R.L., TRANSILVANIA IMPORT EXPORT S.R.L., TEFIR S.R.L. sunt societati care asigura transportul intern si international al marfurilor, iar S.C. BENIDORM TRANS S.R.L., TIVER S.R.L., DAGHEMANA S.R.L., S.C. CRIM - TRANS S.R.L. sunt câteva din firmele care efectueaza transportul intern si international al persoanelor, S.C. REMONT UTILAJE S.R.L. comercializeaza linii pentru îmbutelierea lichidelor alimentare, ofera de asemenea piese de schimb si service. Cateva firme din domeniul tehnologia informatiei: Computer Center, SC CIPSET COMPUTERS SRL, SC BITINTERCOM SRL, SC THC SRL. Cursuri de formare si reconversie profesionala sunt organizate de catre SC INFO MIAD SRL.

ONG-uri: Rotary Club Câmpia Turzii

 

Mechel Campia Turzii SA

    Întreprinderea a luat fiinta în anul 1920, începându-si activitatea ca producator de sârme si cuie. Prin realizarea unor investitii succesive a ajuns unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din tara si strainatate. În prezent, sub conducerea concernului rus Mechel, societatea ocupa un loc semnificativ în industria siderurgica datorita diversitatii ofertei sale de produse, a implementarii sistemului de management de mediu performant si a automatizarii procesului de fabricatie. Dupa privatizarea din 2003 societatea continua modernizarea fluxurilor tehnologice, a conditiilor de munca si mediu.     Se remarca traditia în domeniul metalurgic, prin producerea si comercializarea de sârma pentru cabluri, pentru arcuri, sârma talon auto, sârma si electrozi pentru sudura, sârma si toroane pentru beton precomprimat, sârma cablu de aluminiu, sârma moale neagra, sârma tare mata, sârma moale zincata, cabluri de tractiune, cuie, profile laminate, bare trase si otel beton. Experienta în domeniu de peste 80 ani, personalul specializat în toate activitatile, gama diversificata a produselor oferite, precum si atentia acordata calitatii si mediului înconjurator fac din S.C.MECHEL S.A. un partener de încredere atât pentru clientii sai traditionali, cât si pentru potentialii noi parteneri.

 

COMPANIA DE APa ARIES

    Înfiintarea Comunitatii Urbane Aries a dat posibilitatea angajarii unui nou serviciu catre populatie prin comasarea serviciilor efectuate de R.A.G.C.L. Câmpia Turzii si R.A.T.A.C.F.L. Turda în Compania de Apa Aries.     Scopul înfiintarii acestei companii este de a accesa fondurile structurale în vederea dezvoltarii si modernizarii pe termen mediu si lung a serviciilor de captare din sursele de suprafata a cantitatilor de apa necesare, tratarea apei pentru a-i asigura calitatea impusa de standarde, asigurarea transportului si a distributiei de apa potabila catre consumatori, asigurarea presiunii în retea, colectarea, transportul si epurarea apelor uzate. Calitatea apei este data de filtrarea prin carbune activ, o tehnologie moderna considerata la ora actuala una dintre cele mai performante din tara.

 

S.C. Compania de salubritate Campia Turzii S.A.

Prin adoptarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Campia Turzii nr. 124/20.12.2012, privind aprobarea modificarii denumirii S.C. SLCIAS S.A. Câmpia Turzii in S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CAMPIA TURZII S.A., S.C. SLCIAS S.A. Campia Turzii devine S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CAMPIA TURZII S.A., Compania de Salubritate Campia Turzii S.A.

Societatea se infiinteaza in baza Hotararii Consiliului Local nr. 37/29.08.2005 emisa in temeiul art. 36 din OUG nr. 30/1997 privind reorganizarea unitatilor economice de stat în regii autonome sau în societati comerciale si in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, modificata si completata.

Conform art. 283 (4) din Legea nr. 31/1990 asociatul unic al S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CAMPIA TURZII S.A., este Municipiul Câmpia Turzii, în numele statului român, cu sediul in Câmpia Turzii, str. Laminoristilor, nr. 2, judetul Cluj.

COMPANIA DE SALUBRITATE CAMPIA TURZII S.A. este organizata sub forma unei societati pe actiuni cu capital integral de stat.

Sediul societatii este in Câmpia Turzii, str. Grivitei, nr. 8A, jud Cluj.

Societatea are deschis un punct de lucru in Campia Turzii, str. Lamiroristilor, FN, jud. Cluj – Statia de sortare deseuri reciclabile.

 

Antepriza de Constructii si Servicii Auxiliare

    Actuala denumire a societatii comerciale ACSA SA dateaza din 1991 fiind succesoarea Anteprizei de Constructii Industriale infiintata in anul 1967. Activitatea desfasurata si experienta dobandita pe parcursul a peste 30 de ani de existenta, in realizarea unor importante obiective din tara si strainatate, ii permit abordarea oricarui gen de lucrari, indiferent de marimea si complexitatea acestora.     Multitudinea si diversitatea operatiunilor pe care societatea le executa, asigura realizarea investitiilor “la cheie” in domeniul constructiilor industriale si speciale, civile, agrozootehnice, hidrotehnice, pentru transporturi si comunicatii, alimentari cu apa si canalizare, pentru transportul si distributia gazelor naturale si a lichidelor, etc.     ACSA S.A. executa lucrari de constructii, montaj tehnologic, izolatii si protectii anticorozive, zidarii industriale si o mare varietate de instalatii (electrice, automatizare, masura si control, tehnologice, sanitare, incalzire, ventilatie, apa, gaze) si altele.     Datorita preocuparii permanente in directia perfectionarii activitatii, a cresterii performantelor, eficientei si asigurarii calitatii, competitivitatea societatii a atins un nivel care ofera clientilor sai garantia unor lucrari realizate la termenele convenite, cu respectarea exigentelor de calitate si care prezinta o mare siguranta in exploatare.

S.C. Domeniul Public

    Societatea a fost înfiintata în anul 1995, având ca actionar Consiliul Local Câmpia Turzii. Domeniul Public S.A. are ca principala sarcina executarea lucrarilor de întretinere si reparatii periodice a strazilor din municipiul Câmpia Turzii, precum si constructia, modernizarea si întretinerea trotuarelor. În urma dezvoltarii relatiilor externe, municipalitatea din Câmpia Turzii a derulat un proiect comun cu administratia locala din Putten care a accesat un proiect cu finantare europeana în domeniul spatii verzi, spatii deschise. Proiectul a dat posibilitatea specializarii si aplicarii unor metode si tehnologii moderne în realizarea de parcuri, zone verzi si a unei arhitecturi peisagistice la standarde europene.

 

 

Statia CFR - Campia Turzii

    A fost costruita in anul 1881 cu scopul transportului de calatori si marfa. Statia are 11 linii pentru circulatie si manevra. Circulatia si manevra se executa cu tractiune Diesel si electrica.     Este situata pe magistrala 3 linia 300, intre statiile Teius si Cluj Napoca. Transportul de calatori si marfa se incadreaza normelor si standardului european.     Transportul de calatori international se face prin 2 trenuri RAPID pe rutele TIRGU MURES-BUDAPESTA, BUDAPESTA – TIRGU MURES.     Statia CFR Campia Turzii deserveste municipil Campia Turzii, municipiul Turda si localitatile din imprejurimi. De asemenea o mare parte din aprovizionarea cu materii prime a S.C. Industria Sarmei S.A. se face prin transportul feroviar de marfa.

 

 

S.C. AGROSEL S.R.L.

S.C. AGROSEL S.R.L. produce si comercializeaza seminte de legume si flori microambalate. Prin diversitatea de specii si soiuri s-a ajuns la un sortiment compus din 86 de legume si 70 de flori. Totodata societatea ofera consultanta în domeniul peisagistic.

 

SISTEMUL BANCAR

    Dupa 1990, în municipiu s-a dezvoltat o retea de unitati bancare, sucursale ale marilor unitati bancare din tara si strainatate, precum si sisteme de asigurari private.

BANCA COMERCIALa ROMÂNa

    Este prima unitate bancara din municipiu, iar în decursul anilor a cunoscut o dezvoltare continua. În prezent, pune la dispozitia clientilor conditii avantajoase printr-o diversificata oferta de produse si servicii bancare, care a determinat fidelizarea clientilor. Specialistii BCR ofera consiliere si consultanta profesionista. O prioritate a activitatii sale este perfectionarea continua a serviciilor si a angajatilor, astfel încât calitatea sa fie cea care face diferenta.

 

BANCA ROMÂNa DE DEZVOLTARE - GRUP SOCIÉTÉ GÉNÉRALE

    Obiectivul major al BRD este dezvoltarea fondului de comert, în cadrul unei strategii de parteneriat pe termen lung cu clientii sai. Strategia de dezvoltare durabila se bazeaza pe valorile împartasite la nivelul întregului Grup Société Générale: profesionalismul, spiritul de echipa si inovatia. Contribuie la dezvoltarea companiilor si a municipalitatilor.

 

BANCA TRANSILVANIA

    Este o banca tânara, dinamica, cu un management modern, cu un know-how international, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate. Banca Transilvania este un jucator activ pe piata, devenind, datorita accelerarii si implementarii stategiei de crestere, o banca recunoscuta la nivel national.

 

BANCA CARPATICA

    Banca Comerciala Carpatica pune la dispozitie o gama variata de produse de economisire, oferind clientilor posibilitatea de a-si valorifica eficient economiile, consolidând imaginea de banca româneasca cu vocatie nationala care se impune printr-un spirit european. Dovedeste flexibilitate, operativitate si o atentie permanenta la exigentele clientului.

Marti, 23 Octombrie 2018
vizitator: 54.92.160.119