Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro
Sunteti aici:  Home  Primaria Servicii primarie

Primaria Municipiului Campia Turzii


    Sediul actual al Primariei si Consiliului Local dateaza din 1945. De atunci si pana in prezent fiecare primar si-a adus contributia la crearea unei imagini cat mai reprezentative asupra orasului.
    In anul 1990 la Campia Turzii au loc primele alegeri post decembriste. intre 1990 - 1992 primarul orasului Eugen IENEI a demarat actiunile de aplicare a Legii nr. 18 /1991 privind fondul funciar.
    In perioada 1992 - 1996 primarul ales de cetateni a fost Virgil CaMPIAN. Printre realizarile sale se numara infratirea localitatii noastre cu orasul Mohacs Ungaria si reoganizarea institutiei prin infiintarea de noi servicii in cadrul primariei. Tot in aceasta perioada s-a aprobat Regimul de Organizare si Functionare a Administratiei Publice Locale.
    Intre anii 1996 - 2000, Gheorghe GIURGIU in calitate de primar aproba Planul Urbanistic General si Regulamentul Local de Urbanism. in perioada cat a fost primar, Campia Turzii devine municipiu (1998). in timpul mandatului sau, au fost executate lucrari de imbunatatire a alimentarii cu apa potabila a localitatii, modernizarea centralelor termice si in ce priveste domeniul administrativ: a fost infiintata Directia Economica.
    Intervalul 2000 - 2001 a fost optim pentru Radu HANGA, care a castigat alegerile la functia de primar. Pe parcursul unui an a reorganizat Serviciile Administratiei Locale si a infiintat Biroul de Audit Intern. Primarul Radu Hanga a obtinut prin programe Phare fonduri pentru derularea proiectului CaMPIASIM - intreprindere simulata pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru micii intreprinzatori din zona industriala Campia Turzii - Turda.
    Din 2001 pana in 2008, Ioan VASINCA este cel care inca de la inceputul numirii in functia de primar al municipiului Campia Turzii a reusit pe durata a doua mandate sa aduca schimbari majore in viata comunitatii. A elaborat o strategie de dezvoltare a localitatii pe termen scurt, mediu si lung: modernizarea infrastructurii locale, crearea si atragerea de fonduri externe in valoare de peste 1.300.000 Euro pe proiecte viabile pentru indeplinirea politicilor administrative. A infiintat Serviciul de Integrare Europeana, Achizitii Publice, Patrimoniu si Relatii Externe, Biroul de Comunicare si Informare al Cetatenilor, creand conditii optime in structura administrativa. S-a preocupat de realizarea unor mari investitii: infiintarea Parcului Industrial Reif, atragerea de noi investitori, construirea blocurilor pentru tineret si sociale, crearea posibilitatilor de construire a locuintelor individuale, extinderea si reabilitarea infrastructurii de mediu, lucrari tehnico - edilitare in cartierul nou construit - arat.
    A realizat protocolul de infratire cu municipalitati din Polonia, Olanda, Franta, Ungaria, Turcia si a initiat colaborari cu orase din Spania si Norvegia.
    In iunie 2008 domnul Ioan VASINCA a fost reales in functia de primar datorita experientei administrative si manageriale, a echilibrului profesional si a responsabilitatii fata de problemele oamenilor. Primarul Ioan Vasinca a contribuit semnificativ la ridicarea standardelor prin care Campia Turzii a devenit un oras de 5 stele cu o strategie de dezvoltare durabila si de eficientizare a administratiei locale, a mediului economic, a societatii civile, a municipiului si a zonei.
    Autoritatea legislativa este reprezentata de Consiliul Local format din 19 consilieri locali, iar cea executiva de 2 demnitari: Primar si Viceprimar.
    In administratia publica locala isi desfasoara activitatea functionari publici si personal contractual, specializati in toate domeniile: administratie publica, consiliere juridica, financiar contabil, resurse umane, informatica, relatii publice si comunicare, asistenta sociala, protectie civila, urbanism si amenajarea teritoriului, gospodarire comunala, investitii, patrimoniu, dezvoltare strategica si relatii externe, evidenta informatizata a persoanelor, control comercial si administratia pietelor, protectia consumatorului, educatie, cultura, sport.
Primaria
Sambata, 20 Octombrie 2018
vizitator: 54.161.116.225